Vormingen

Wil je graag via mail op de hoogte blijven van toekomstige vormingen in de regio? Laat ons je e-mail adres weten en wij houden je up to date!

 

SAMEN PARTNER, NIET SAMEN OUDER?!

Voor meer informatie over deze vorming, kan je steeds contact opnemen met de Opvoedingswinkel Mortsel. 

Deze vormingsreeks richt zich tot partners waarvan één of beiden kinderen heeft uit een vorige relatie. Tijdens 5 avonden bekijken we hoe ouderschap en partnerschap op elkaar afgestemd kunnen worden in een nieuwe relatie. Verder is er aandacht voor de maatschappelijke kijk op nieuw samengestelde gezinnen, op stiefouderschap, de beleving van de kinderen, wonen in een éénoudergezin etc.    Begeleiding door Jo Knockaert.    

 

GENERATIE X ALS OUDER VAN GENERATIE Y en Z

 

Generatie Y en Z zijn de jongeren en kinderen van vandaag. Ze krijgen heel wat positieve etiketten opgelplakt als 'samenwerkend, creatief, analytisch'. Hun grootste helden zijn hun ouders van generatie X. De band tussen ouders en kinderen is nog nooit zo goed geweest... Maar er is toch een keerzijde. In deze vorming kijk je dus vanuit een generatiebril naar deze relaties. Spreker: Miet Timmers, docent gezinswetenschappen

 

Datum: maandag 15 oktober 2018 van 19u30 tot 22u

Prijs: gratis, inschrijven is verplicht

Inschrijven: mieke.bogaerts@edegem.be

Locatie: 't Zwaluwnest, Drie Eikenstraat 19, 2650 Edegem

 

 

PERFECTIONISME BIJ JE KIND: EEN GAVE OF EEN VERGIFTIGD GESCHENK

 

Je kind wil de dingen heel precies en tot in de puntjes afwerken en legt de lat gigantisch hoog voor zichzelf. Een acht op tien is niet genoeg en die sportwedstrijd kon stukken beter. Je zoon of dochter streeft naar een foutloos parcours en is ontzettend kritisch voor zichzelf en voor anderen. Hoe kan je als ouder omgaan met een kind dat alles liefst perfect wil doen? Is dat eigenlijk wel een probleem? En hoe denk jij over jezelf? Wil of moet jij een feilloze ouder, partner of werknemer zijn?

Spreker: Dr. Liesbet Boone, klinisch psychologe

 

Datum: dinsdag 23 oktober 2018 van 20u tot 22u

Prijs: gratis, inschrijven voor 15 oktober 2018

Inschrijven: huisvanhetkind@kontich.be of 03/451 14 58 - 03/451 14 10

Locatie: Bibliotheek, Sint-Jansplein 8, 2550 Kontich

 

 

MOEILIJKE ETERS POSITIEF UITDAGEN: HOE DOE JE DAT

 

Vicky De Beule is erkend diëtiste en uitgeefster van het educatieve spel 'de proeftoren', dat kinderen spelenderwijs fruit en groenten leert proeven. Zij woont en werkt in Boekarest, maar geeft op onderstaande data een vorming omtrent moeilijk eetgedrag bij jonge kinderen en hoe je dit als ouder of begeleider best aanpakt. Mis deze kans niet en schrijf snel in, want de plaatsten zijn beperkt.

 

Datum: woensdag 24 oktober 2018 van 19u30 tot 21u30

Prijs: 7 euro/pp BE38 36 30 9102 8072 inschrijven is verplicht en pas bevestigd na ontvangst van

betaling

Inschrijven: info@proeftoren.be

Locatie: zaal 3 in de Markgraaf (aan de kerk van Hove)

 

 

ALS BABY'S KONDEN PRATEN

 

Baby's communiceren al veel vroeger dan je zou denken. Daardoor is het niet altijd makkelijk ze juist te begrijpen. In deze belangrijke levensfase wordt de basis van de persoonlijheid gevormd en is het kind volledig afhankelijk van zijn omgeving. Net daarom is het belangrijk om te weten wat je kind wil zeggen. Jürgen Peeters, instructeur 'Aware Parenting', geeft een toelichting over het belang van lichaamscontact, omgaan met signalen en geeft een aantal concrete tips.

 

Datum: woensdag 24 oktober 2018 van 19u30 tot 21u30

Prijs: gratis

Inschrijven: vrijetijdenwelzijn@borsbeek.be

Locatie: Gezinshuis Borsbeek, Corneel Smitslei 66, 2150 Borsbeek

 

 

CYBERPESTEN

 

Gepest worden maakt je leven tot een heuse hel. Zeker als het ook online gebeurt: het komt extra hard aan en houdt niet op wanneer je thuis in je zetel zit. Hoe gaat cyberpesten precies in z'n werk? Wie zijn daders en slachtoffers en wie kijkt toe? Bestaat er een perfecte aanpak? I.s.m. De Gezinsbond

 

Datum: donderdag 15 november 2018 van 20u tot 22u

Prijs: gratis, inschrijven is nodig

Inschrijven: mortsel@opvoedingswinkel.org

Locatie: CC Mortsel, Heilig-Kruisstraat 16, 2640 Mortsel

 

 

HOE PRAAT JE MET JE KIND OVER SEKS?

 

Wanneer begin je aan de seksuele opvoeding van je kind en hoe reageer je op hun vragen? Hoe praat je over zaken als sexting en seksueel grensoverschrijdend gedrag? Voor heel wat ouders zijn deze vragen niet zo evident. In deze vorming geven we een aantal tips mee en gaan we op zoek naar wat boeit, beweegt en raakt. De vorming wordt gegeven door Pimento, het voormalige Jong & Van Zin

 

Datum: donderdag 15 november 2018 van 19u30 tot 22u

Prijs: gratis

Inschrijven: vrijetijdenwelzijn@borsbeek.be

Locatie: Gezinshuis Borsbeek, Corneel Smitslei 66, 2150 Borsbeek

 

 

TO PEE OR NOT TO PEE? - DAT IS DE VRAAG

 

Op een dag zal je peuter geen pampers meer dragen. Een belangrijke stap. Zowel jij als je kindje moeten er klaar voor zijn. Tijdens dit groepsgesprek wissel je ervaringen uit met andere ouders. Hoe pak je het aan? Hoe doen andere ouders het? Zijn er tips waar we nog niet aan dachten? Een gezellige en informele babbel voor alle ouders die zindelijkheidstraining geven of ermee willen starten.

 

Datum: donderdag 08 november 2018 van 20u tot 21u30

Prijs: gratis

Inschrijven: verplicht via mortsel@opvoedingswinkel.org of 0473/47 37 37

Locatie: Opvoedingswinkel Mortsel, Meerminne 2 - 2640 Mortsel