Over opvoeden gesproken

 

Wat is een opvoedingswinkel

De Opvoedingswinkel is een open huis waar je terecht kan met je kleine of grote vragen over de opvoeding van je kind of puber, van 0 tot 21 jaar. Ons team bestaat uit medewerkers die voor je klaar staan om naar al je vragen en bezorgdheden te luisteren. We zijn een onafhankelijke organisatie en onze medewerkers zijn gebonden door het beroepsgeheim. Onze Opvoedingswinkel heeft het kwaliteitslabel van Kind en Gezin.

 
illustratie2.png

Klinkt herkenbaar?

Hoe pak ik de driftbuien van mijn peuter best aan? Hoe vertel ik aan mijn kleuter dat we gaan scheiden? Welke afspraken maak ik met mijn tiener rond uitgaan? Hoeveel zakgeld geef ik mijn adolescent?

 

Wat doen we

Iedere ouder heeft wel eens vragen over opvoeding. Dat is heel gewoon. Wij zoeken samen met jou naar antwoorden voor jouw situatie. In de Opvoedingswinkel kan je terecht voor advies of informatie maar ook voor een folder rond een bepaald thema. We kunnen bovendien in één of meerdere persoonlijke gesprekken dieper ingaan op je vraag. Heb je nood aan meer, dan verwijzen wij je door naar de gepaste diensten. In samenwerking met enkele van onze partners, organiseren wij ook vormingen. Onze hulp is steeds gratis en anoniem.

 

 

Vormingen

Naast informatie en persoonlijk advies bieden de opvoedingswinkels ook lezingen, workshops, groepstrainingen en praatcafé's over bepaalde opvoedingsthema's aan.

Publicaties & links

Neem een kijkje in onze laatste publicaties rond opvoeding, afgelopen jaarverslagen en handige links rond opvoeding.

praktisch

Vanaf januari werkt Opvoedingswinkel Mortsel enkel nog op afspraak. Zo hoef je niet te wachten voor een gesprek en kunnen we genoeg tijd maken om je verder te helpen.