Hoe relaxed is vakantie eigenlijk voor ouders?

Yeey het is zomervakantie! Tijd om lekker te ontspannen, geen gehaast meer .. uit verschillende onderzoeken blijkt echter dat vakantie een grote stressfactor is voor ouders. Op vakantie gaan en vooral een zomervakantie invullen in combinatie met werk en kinderen blijkt niet altijd een rooskleurig vooruitzicht.

Lees Meer

Read More
Evi Vrehen
Respectvol omgaan met speelgoed

Sommige kinderen lijken alles wat in hun handen komt, stuk te krijgen. Vaak per ongeluk, in het enthousiasme van het spel. Soms denk je dat ze er plezier in vinden om een stuk speelgoed vakkundig te slopen of lijkt het wel of broeken en schoenen maar een week heel blijven.


Lees meer

Read More
Marian Mr. Henry
Opvoeden zonder vooroordelen

We leven in een maatschappij waarin de diversiteit steeds toeneemt. Mensen met diverse achtergronden en uit verschillende etnische groepen leven en werken samen, zoeken hun weg in het leven en voeden hun kinderen op tot wereldburgers.


Lees meer

Read More
Marian Mr. Henry
Fantasievriendje

Fantasiespel is een unieke manier om dagelijkse gebeurtenissen en nieuwe indrukken te verwerken. Van nabootsen van de volwassenen evolueert het spel naar het bedenken van complexere situaties. Al dat nieuwe gaat ook gepaard met angsten.


Lees meer

Read More
Marian Mr. Henry